For studieåret 2021/22 åpner vi søknadsportalen 1. april og søknadsfrist er 15. april (prioriterte søknader). Søkeren får svar innen 20. mai.
Det er mulig å sende inn søknad etter opprinnelig frist frem til 1. august. Søknadene vil bli behandlet alt ettersom antall ledige plasser. Les mer om opptak her.
Formelle opptakskrav
Fagskoleutdanning skal bygge videre på kompetanse på nivå 4 i Nasjonalt Kompetanse Rammeverk (NKR). KBT Fagskole bygger på fagbrev som helsefagarbeider på videregående nivå eller tilsvarende realkompetanse.
Realkompetansevurdering
Søkere som ikke har fullført videregående opplæring eller søkere som har utdanning fra andre land enn Norge, og som er 23 år eller eldre i opptaksåret.
Realkompetanse: dokumentert kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse uavhengig av læringsarena gjennom formell (f.eks. utdanning og annen autorisasjon/sertifisering), ikke-formell (f.eks. kurs utenfor utdanningssystemet) og uformell læring (yrkesprasis, ubetalt/frivillig arbeid, organisasjonsarbeid o.l.).
Les mer.
– Søknadsmottaket åpner 1. april og søknadsfrist er 15. april.
– Last ned søknadsskjema, fyll ut og send som pdf i søknadsportalen på vår nettside (åpner 1.april)
– Legg ved tydelig lesbart dokumentasjon (attester, vitnemål, kompetansebevis o.l.)
– Du får svar fra oss med enten invitasjon til personlig samtale eller avslag innen 20. mai Ved tilbud om studieplass inviterer vi deg til en videosamtale som inngår i den videre opptaksvurderingen.
– Du svarer i løpet av en uke om du ønsker å delta på samtalen eller eventuelt trekker deg fra søknadsprosessen.
– Etter gjennomført samtale foretar vi en siste vurdering og vil i løpet av en uke gi beskjed om enten tilbud eller avslag på studieplass.
– Ved tilbud om studieplass bekrefter du innen en uke at du takker ja til studieplassen.
Les mer om opptakskrav.
Utdanningen ved KBT Fagskole krever en semesteravgift på for tiden 580 kr. pr. semester. I tillegg kommer utgifter til litteratur og eventuelt for reise/opphold til samlingene. Fagskolen disponerer deler av pensumet som f.eks. artikler og tilgang til relevante fagtidsskrifter. Studenten har ansvar for å kjøpe pensumbøker. Pensum blir oppgitt i begynnelsen av gjeldende semesteret. Studenten må også stille med eget utstyr for å kunne delta på digital undervisning (pc, mikrofon, videokamera).
Som regel foregår undervisningen på mandager og torsdager om ikke annet oppgitt i semesterplanen. Endringer kan forekomme grunnet helligdager, og evt. sykdom.
2 x 45 min forelesning på mandager via Zoom
2 x 45 min webinar på torsdager via Zoom
2 x ukesamling pr. semester (ukeundervisning mandag til fredag)
mulighet for å delta på fysisk undervisning i våre lokaler i Trondheim
En samling foregår fra mandag til fredag med undervisning fra kl. 09.00 til kl. 15.00. Ved samlingene får studentene mulighet til å delta fysisk på undervisningen i Trondheim og får dermed anledning til å bli bedre kjent med undervisere og medstudenter. Det er mulig å delta på samling digitalt via ZOOM. Fysisk oppmøte i Trondheim er frivillig.
Undervisningen ved en samling er bygget på forelesninger, gruppearbeid, workshop og refleksjonsoppgaver.
Utgifter i forbindelse med reise og opphold må studenten betale selv. Fagskolen sørger for at tilreisende studenter får tilbud om overnatting på samme hotell.
Les en utfyllende beskrivelse av våre emner i menyen øverst på nettsiden.
Studenter vil bli vurdert på grunnlag av mappe- og hjemmeeksamen.
Mappeeksamen består av flere oppgaver som arkiveres i en digital mappe i løpet av et emne. Egenvurdering og refleksjon over egen utvikling blir lagt vekt på.
Hjemmeeksamen er i form av en praksisrapport som studenten utarbeider selvstendig og ved hjelp av veiledning av praksisveileder og gruppeveileder.
For hjemmeeksamen i praksisemnene EK004P og EK005P brukes vurderingsuttrykket bestått/ikke bestått. For mappeeksamen i emnene EK001T, EK002T og EK003T brukes karakterskala A til F, hvor A er fremragende og F er ikke bestått.
Utdanningen krever fremlagt politiattest i henhold til lovbestemte krav som gjelder for yrkesutøvelse i praksisopplæringen. For å motta politiattest trenger du en opptaksbekreftelse fra KBT Fagskolen. Ta kontakt med fagskole@kbtkompetanse.no og merk emnefeltet med “politiattest”.
Målet med praksisarbeidet er yrkesrettet opplæring med utprøving av det man har lært i teoriemnene, forståelse av teorien og yrkesrollen i praksis og å tilegne seg arbeidserfaring i rollen som erfaringskonsulent.
Praksisstedet skal være tilknyttet feltet psykisk helse og/eller rus i kommunale tjenester, spesialisthelsetjenester, private institusjoner eller andre tilsvarende instanser. Studenten kan foreslå ønsket praksissted og KBT Fagskole vil bistå med å inngå praksisavtale. Studenter har også mulighet til å benytte eget arbeidssted som praksissted.
Ukedagene utenom undervisning er forbeholdt praksisarbeidet, men dette kan variere alt ettersom inngått praksisavtale.
Praksis høstsemester fra uke 36 til uke 49.
Praksis vårsemester fra uke 3 til uke 21.
«Er meget fornøyd med hvordan skolen har lagt tilrette for at vi som studenter skal klare å gjennomføre studie på en tilfredsstillende måte. Lærerikt og spennende!»
«At jeg har begynt på en utdanning som virkelig interesserer meg!»
«Studie har gitt meg en selvutvikling som har gjort meg tryggere i erfaringskonsulentrollen.»
«Godt humør!»
«Har opplevd skolen som veldig tilstede, engasjert, og med en positiv utvikling på å få dreisen på alt det termiske.»
«Tilstedeværelse.»